Фондација за момчиња на Bullfrogs Ballet School

ноември 24, 2016
Фондација за момчиња на Bullfrogs Ballet School
 • Програмата за стипендирање на момчиња е основана во 2014 година од Bullfrogs foundation, во партнерство со Bullfrogs Ballet School. Програмата за бесплатно школување е создадена за да понуди место за момчиња кои ја сакаат балетската уметност, за да се чувствуваат охрабрени додека ја осознаваа и учат убавината на оваа уметност, во средина која нагласува напорна работа, посветеност, фокус и каде е многу забавно.

  Bullfrogs Boys foundation обезбедува помош преку целосно финансирање на оние кои имаат страст кон класичниот балет, но недостаток на финансиски средтства кои се потребни за ваков вид школување. Во текот на ова стипендирање, учениците и нивните семејства ќе доживеат придобивка бидејќи се работи за квалитетно образовани без оглед на финансиските средства.

  Основањето на оваа фондација е со цел да се зголеми свеста за оваа уметност во општеството и да остане активна во неа.

  Програмата за стипендирање на момчиња е великодушно создадена од тимот на Bullfrogs Ballet School.

  За повеќе информации информирајте се contact@bbschool или на нашите телефони 02 3080 325, 070 221 790 и 072 309 709.

  АПЛИЦИРАЈТЕ ТУКА!

Меѓународна соработкаФондација за момчиња (Радио МОФ)