Балетски мастер клас со Емилиано Пиколи

февруари 17, 2020

***

“Балетски мастер клас со Емилиано Пиколи” е проект за зајакнување и подигање на балетската уметност на повисоко ниво кај децата и младите во Град Скопје.

 


 •                                                                                                                                                                                    

  Датум: 31.10.20.- 01.11.2020.
  Локација: Bullfrogs Ballet School
  Предавач: Емилијано Пиколи
  Времетраење: 2 дена
  Последен датум за аплицирање: 25.10.2020
  Датум на објавување на примените учесници: 27.10.2020

  Овој мастер клас е дизајниран за дополнување на редовните балетски часови и подигање на балетското образование во Македонија на уште повисоко ниво.
  Емилијано Пиколи е еден од врвните европски професори по класичен балет преку кој сакаме да го доближиме европскиот пристап кон балетското образование, како и европската балетска култура до талентираните млади ученици.

  Пријавувањето се врши преку онлајн апликација. За аплицирање кликнете ТУКА 

  Овој мастер клас е наменет за ученици по класичен балет од основно и средно ниво на балетско образование на возраст од 8-18 годишна возраст кои посетуваат настава најмалку 8 часови  неделно.

  Групите се поселени на следниот начин: 

  1. Група 1, Сабота од 15:00-17:00 часот
                     Недела од 15:00-17:00 часот
  Возраст: од 8 до 10 години
   
  2. Група 2, Сабота од 16:45-18:45 часот
                    Недела од 16:45-18:45 часот
  Возраст: од 11 до 14 години
   
  3. Група 3. Сабота од 18:30-20:30 часот
                     Недела од 18:30-20:30 часот
  Возраст: од 15 до 18 години
   
  Цената за мастер класот изнесува 1.500 денари.
   
  Повеќе за Емилиано Пиколи прочитајте ТУКА
   

  Мастер класот е поддржан од Град Скопје.

“5,6,7 СЕГА!” – проект за средношколци