• Датум: 01.10.2018

  Час: 20:00 часот

  Локација: Македонски Народен Театар

  Времетраење на подготовка: 6 месеци

  Секоја година Bullforgs Ballet Production и Bullforgs Ballet School продуцира по една поголема балетска продукција, во која учество земаат одреден број на учесници одбрани по пат на аудиција.

  „Сон на летната ноќ” е балетска претстава премиерно изведена во јуни 2016 година. Поради успешната реализација, комплексноста, како и позитивните реакции на публиката, оваа година се планира репризирање на истата.

  Целта на продуцирањето поголеми и покомплексини претстави на Bullforgs Ballet School е да им овозможи на своите ученици да бидат дел од истите, а со тоа и да се допринесе кон позитивен раст на сценската и танцовата култура во Македонија.

  За „Сон на летната ноќ”

  „Сон на летната ноќ” е романтична комедија која обработува три дејствија: славењето на свадбата на кралот на Атина – Тезеј и Амазонската кралица на самовилите Хиполита; авантурите на четири млади атински љубовници; и безредието кое настанува под дејство на магија. Дејствието се одвива една летна ноќ во Атина, под месечевата светлина, а настаните се случуваат паралелно во палатата на Тезеј и во шумата во која се наоѓа кралството на самовилите.

  Кореографија: Александра Никифоровски
  Асистент на Кореографија: Елена Митевска
  Репетитор: Снежана Филиповска
  Музика: Феликс Менделсон
  Костимографија: Милена Атанасова
  Дизајн на шминка: Снежана А. Живковска
  Дизајн на проекции: Надица Панковска
  Дизајн на плакат: Филип Мирчевски

 • Запознаете со магијата позади оваа балетска продукција и сите тајни детали за нејзината подготовка погледнете подолу!