Џој Стаут

Џој Стаут

Балетски асистент

Џој Стаут е родена во 2001 година во Минесота, Америка. На 4 години се преселува во Македонија и на 10 години почнува да посетува часови по класичен балет во Bullfrogs Ballet School. Како дел од училиштето, Џој учествува во сите балетски продукции на Bullfrogs Ballet Production од 2010 година, не само како дел од ансамбл, туку и како солист: „Моите песни, моите соништа (2012)“, „Ени“ (2013, 2014, 2015), „Тарантела“ (2012, 2015), „Лебедово Езеро“ (2015), и „Сон на летната ноќ“ (2016). Во 2014 Џој започнува да работи како демонстратор по класичен балет во почените групи во училиштето.